Loading...

Over mij

In 2009 ben ik begonnen als zelfstandig fotograaf naast mijn vaste baan. Ik fotografeerde al geregeld en wilde hier meer mee doen. Fotografie is mijn passie en dan voornamelijk het fotograferen van ambachten. Zo ben ik begonnen met het maken van een bedrijfsreportage van het opnieuw rietdekken van een oude boerderij in Bobeldijk. Hierna volgden meer bedrijfsreportages en ook ging ik bedrijfsportretten maken bij ondernemingen. Van het een kwam het ander en sindsdien heb ik ook menig evenement mogen fotograferen. De foto’s die ik maak worden gebruikt voor websites, social media en als illustratiemateriaal bij interviews.

Fotograaf in Hoorn

Mijn werkgebied is heel Noord-Holland maar ik focus mij op mijn woonplaats Hoorn en de directe omgeving. Wanneer het enigszins mogelijk is maak ik gebruik van de fiets om op locatie te komen. Goed voor milieu en voor mijn conditie. Elke opdracht is spannend en anders: de plek, de mensen die op de foto moeten, het licht, kortom alle omstandigheden. Dat is de uitdaging en zo wordt het nooit routine. En de combinatie van techniek en het omgaan met mensen maakt dat ik fotograferen het mooiste vak vind dat ik kan bedenken.

Het geheim van mooie foto’s

Ik denk dat het geheim van het maken van goede foto’s is dat je respectvol, geïnteresseerd, flexibel en meedenkend met de opdrachtgever bent. De essentie voor mij is het begrijpen van het werk van de ondernemer of de dienst van het bedrijf. Op die manier wil ik met mijn foto’s de kern van het bedrijf vastleggen. Zo help ik ondernemers om dat wat zij het liefste willen laten zien van hun product of de vervaardiging ervan op een professionele manier te presenteren. Belangrijk daarbij zijn de mensen op de werkvloer: hun vakmanschap en de liefde voor het product dat zij maken moet spreken uit de beelden. Als dat wordt gezien is voor mij het plaatje letterlijk en figuurlijk compleet.

Naast fotografie voor bedrijven werk ik ook  in opdracht van particulieren. Ik ben beschikbaar voor het maken van bruidsreportages, sfeerreportages van jubilea en ook voor uw  kinderportretten of bv een familieportret. Daarnaast retoucheer ik oude foto’s zodat ze weer gaaf worden en een tweede leven kunnen krijgen als mooi ingelijste afdruk aan de muur. Voorbeelden hiervan kunt u zien op: www.beautifulportrait.nl

U kunt mij bereiken via het contactformulier op de contactpagina van deze website of via het emailadres: info@gerdahornemanfotografie.nl

Gerda Horneman - fotograaf Hoorn