Hé, is dit nu werken of sporten?

communicatie workshop

Door middel van dit blog zal ik de komende tijd af en toe wat vertellen over bijzondere dingen die ik mee maak tijdens mijn werk als fotograaf. Ik maak vooral portretten van mensen en gelukkig is iedereen anders. Bovendien is het van te voren niet altijd duidelijk hoe en waar we gaan fotograferen, daardoor gebeuren soms onverwachte en grappige dingen. Dat maakt mijn werk zo leuk. Ook wil ik op dit blog tips geven over onderwerpen die geregeld voorbij komen en die te maken hebben met professioneel gebruik van beeld. Bijv. hoe zit het met de gebruiksrechten van beeld of hoe kun je met een mobiele telefoon net iets betere foto’s maken dan alleen de telefoon op je onderwerp richten en klikken. Ik nodig je dus graag uit om mij te volgen en mijn website zo nu en dan te bezoeken.

De Communicatievrouw

Mijn eerste blog gaat over een training die ik vorige week heb gedaan bij de Communicatievrouw in Purmerend. Het is het bedrijf van Karen Maassen. Karen is bezig met het opzetten van een soort spreekuur voor ondernemers om hen te helpen communicatie knelpunten van hun bedrijf aan te pakken. Zij gaat dit doen tijdens een sportieve (hard)loopsessie. Ik had het geluk dat ik een van haar eerste proefpersonen mocht zijn. Wij gingen naar het Purmerbos, een mooie locatie die ik nog niet kende. Het is er nu nog wel een beetje kaal maar volgens Karen is het in de lente en zomer prachtig groen en ook rustig, heerlijk om te joggen dus. Onderweg spraken we over mijn bedrijf. Ik wil graag dat mensen die op zoek zijn naar een fotograaf mij goed kunnen vinden, mijn werk kunnen bekijken en zich een beeld kunnen vormen hoe ik werk en wat zij aan mij kunnen hebben. Goede foto’s geven meerwaarde aan je een eigen zaak en een verstandige investering. Je kunt je met behulp van een serie beelden over je bedrijf en een paar (profiel)portretten van jezelf en evt. van je personeel veel beter onderscheiden ten opzichte van je concurrentie. En de gemaakte foto’s worden jouw eigendom zodat je ze kunt hergebruiken, voor je website, advertentie, catalogus of voor een redactioneel stuk in een bedrijfsblad of een jaarverslag.

Win-win situatie

Karen’s spreekuur vind ik een geweldig idee, ze zou er patent op moeten aanvragen. Veel ondernemers proberen wel geregeld te sporten maar door het zo te doen ontstaat er een win-win situatie waarbij werken en sporten gecombineerd worden. Ontspannen lopen, wind door je haren en hoofd.. en door de stofjes die je hersenen aanmaken tijdens het lopen ga je ook nog in oplossingen denken en zet je letterlijk en figuurlijk stappen. Het praten kost wel energie maar af en toe een stukje wandelen zorgt ervoor dat het programma goed vol te houden is. Een aanrader om dit te gaan doen wat mij betreft. En daarnaast raad ik je aan om je website eens kritisch te bekijken wat foto’s betreft. Zijn die nog up to-date en ziet het geheel eruit zoals je graag wilt dat jouw klant je ziet? Zo niet, dan is mijn tweede actiepunt in dit eerste blog: neem contact met me op voor een fotoreportage die echt past bij jou en je bedrijf.

Karen is te bereiken via info@decommunicatievrouw.nl en op haar website www.decommunicatievrouw.nl komt binnenkort meer info over dit idee en haar bedrijf.

20 februari, 2017|Categorieën: Nieuws|Tags: , |